Palanett paleo gasztroblogja

Bababarát gyümölcskenyér (paleo)

2018. január 14. - palanett

dscn0755.JPG

Ezt az egyszerű piskótát adhatjátok az egy év feletti babáknak, de vendégvárónak is tökéletes, hiszen hamar elkészíthető, és semmi extra hozzávalót nem igényel.

Hozzávalók:

- 4 db tojás

- csipet szódabikarbóna

- pár csepp citromlé

- 6 púpos ek. gesztenyeliszt

- 1 ek kókuszolaj

- gyümölcs

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a szódabikarbónával kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a kókuszolajjal és a citromlével, majd a felvert habhoz adjuk, amibe beleszitáljuk a lisztet is.

A masszát szilikonformába öntjük, gazdagon megpakoljuk gyümölccsel és 190 Celsius – fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.

Kihűtjük és tetszés szerint lekvárral, vagy porított édesítővel kínáljuk.

Hozzávalókat ide kattintva tudok jó áron beszerezni :)

dscn0753.JPG

Banános babatorta (paleo)

dscn0613.JPG

Tökéletes választás az első (meg a sokadig) szülinapra :) Abszolút bababarát édesség, természetesen 100% paleo hozzávalókból!

Hozzávalók:

- 3 db tojás

- 5 ek gesztenyeliszt

- 1 ek kókuszolaj

- csipet szódabikarbóna

- pár csepp citromlé

Krém:

- 3 db banán

- 5 db friss datolya (héj és mag nélkül)

- 1 egész alma, megpárolva

- 2 ek kókuszolaj

- annyi kókuszliszt, hogy a massza ne folyjon

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon megsütjük a piskótát: a fehérjét felverjük, a többi hozzávalót kézi habverővel egyneműre dolgozzuk, majd egy szilikonos lapát segítségével óvatosan a habhoz forgatjuk.

20 cm átmérőjű szilikonos formába öntjük és 180 Celsius – fokon kb 20 perc alatt készre sütjük (tűpróba!) és kihűtjük.

A krém hozzávalóit botmixerrel pépesítjük, a piskótára simítjuk és hűtőbe tesszük dermedni.

Alapanyagokat jó áron ide kattintva tudtok beszerezni :)

dscn0626.JPG

Paleolit Éléskamra tojásmentes szezámos golyók (paleo)

dscn0468.JPG

Tojásmentes, 100% paleo pogácsa!

Hozzávalók:

- 1 csomag Paleolit Éléskamra sós nyújtható lisztkeverék

- 150 ml langyos víz

- 60 g folyékony kókuszolaj

Az összes hozzávalót egy tálba öntjük, kézzel homogénre gyúrjuk és 30 percet pihentetjük.

Bambuszrost lisztes kézzel apró golyókat formázunk a masszából, szezámmagba mártjuk őket és egy szilikonlappal bélelt tepsibe pakolgatjuk.

190 Celsius - fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.

Másnapra sem ereszkedik meg, tökéletes vendégváró, de kínálhatjuk töpörtyű, házi kolbász vagy mindenmentes felvágott mellé.

Hozzávalókat itt találtok: KATT!

Egyszerű sült karaj (paleo)

dscn9881.JPG

Gyors és egyszerű sült hús, amihez bármilyen köretet kínálhatunk. Hamar elkészíthető, laktató és semmilyen flancos hozzávalót nem igényel. Mert a paleo nem bonyolult ;)

Hozzávalók:

- 1 kg sertéskaraj

- vöröshagyma

- fokhagyma

- zsír

- , őrölt bors, őrölt kömény

A karajt ujjnyi darabokra vágjuk, fűszerezzük és állni hagyjuk.

Egy tepsit vékonyan kizsírozunk, elrendezzük benne a húst, mellédobáljuk a hagymát és fólia alatt kb egy óra alatt készre pároljuk 180 Celsius – fokra előmelegített sütőben.

Levesszük a fóliát, a sütőt légkeverésre és 200 Celsius – fokra állítjuk és további 20 percig pirítjuk.

Karfiolrizzsel, roston sült édesburgonyával vagy friss kevert salátával kínáljuk.

Hozzávalókat itt találtok jó áron, gyors szállítással.

Anyasüti krémes darakása (paleo)

dscn9664.JPG

Hozzáadott édesítő nélkül is isteni, gyorsan elkészíthető és kiadós pohárdesszert!

Hozzávalók:

- 1 csomag Anyasüti krémes darakása

- 2 db nagy nektarin

- 6 dl kókusztej

A kókusztejben elkeverjük az alapot, majd lassú tűzön, folyamatosan kevergetve besűrítjük.

A barackot apróra vágjuk, a kihűlt krémbe keverjük és jól lehűtve kínáljuk.

Hozzávalókért katt ide :)

Rizses hús (paleo)

dscn9430.JPG

Hozzávalók:

- karfiol

- kókuszolaj

- vöröshagyma

- csirkemell

-

- bors

A karfiolt kétkéses aprítóban rizs méretűre daráljuk, majd felhevített kókuszolajon átforgatjuk.

A vöröshagymát kockára vágjuk, megpirítjuk. Rádobjuk a húst, fehéredésig sütjük, felöntjük egy kevés vízzel, befűszerezzük és készre pároljuk.

Az egészet összeforgatjuk, frissen tálaljuk.

www.paleolitshop.hu

Szafi Reform húsmentes vadas (paleo)

dscn9126.JPG

Gyors, egyszerű, húsmentes és 100% paleo!

Hozzávalók:

- 80 dkg cukkini

- 2 ek. kókuszolaj

- 1 csomag Szafi Reform vadas szósz alap

- 80 g Cocomas

- 10 g citromlé

- 10 g mustár

- 6 dl víz

- 1 fej vöröshagyma

- 1 sárgarépa

A hagymát és a cukkinit felkockázzuk, a vízben csomómentesre keverjük a mustárt, kókuszkrémet, citromlevet és a vadas alapport.

A kókuszolajon megpirítjuk a hagymát, a répát és a cukkinit, ráöntjük a szószt és időnként megkeverve kb. 10 perc alatt besűrítjük.

Minden hozzávaló INNEN!

Csokipuding - kakaó nélkül (paleo)

dscn9086.JPG

Ezt a desszertet elsősorban azoknak ajánlom, akik érzékenyek a kakaóra, másodsorban pedig mindenki másnak :D

Villámgyorsan elkészíthető és teljesen olyan ízű és állagú, mint egy hagyományos csokipuding!

Állaga miatt tortakrémnek is tökéletes!

Hozzávalók:

- 6 dl kókusztej

- 3 ek. eritrit

- 3 csapott ek. zselatin

- 3 púpos ek. karobpor

A kókusztejet egy lábasba öntjük.

A száraz hozzávalókat egy tálban elkeverjük, csomómentesre feloldjuk a tejben és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve forrásig melegítjük.

Poharakba töltjük, s ha langyosra hűlt, dermedésig hűtőbe tesszük!

Hozzávalókat innen szerzem be: KATT!

Szafi Fitt krémtúró ízű puding (paleo)

szafi_fitt_kremturo.JPG

Villámgyors desszert nem csak rohanós hétköznapokra :)

Hozzávalók:

- 35 g Szafi Fitt krémtúró alappor

- 1,5 dl. kókusztej

A két hozzávalót csomómentesre keverjük, majd lassú tűzön, folyamatosan kevergetve besűrítjük.

Hidegen és melegen egyaránt finom.

Hozzávalókat innen szerzem be: KATT!

Anyasüti vaníliás krémpuding (paleo)

dscn8466uj.jpg

Pár perc alatt elkészíthető desszert, ami hidegen és melegen is egyaránt nagyon finom! Én most gyümölccsel kínáltam, de reszelt csokival, vagy aszalványokkal is telitalálat lehet.

Hozzávalók:

- 1 csomag Anyasüti vaníliás puding alap

- 50 g édesítő

- 5 dl kókusztej

A lisztet csomómentesre keverjük 1 dl kókusztejjel és az édesítővel, egy lábasba öntjük, majd a maradék tejet is hozzáadva kis lángon folyamatosan kevergetve pár perc alatt besűrítjük.

Gyors, kiadós és nagyon finom!

Hozzávalókat innen szerzem be: KATT!