Palanett paleo gasztroblogja

Paleolit Éléskamra puha fánk (paleo)

2018. április 16. - palanett

dscn1039.JPG

Gyorsan és egyszerűen elkészíthető édesség, amit nemcsak a gyerekek imádnak ;) Nálunk nagy sikert aratott ez a fánk, mert teljesen „hagyományos” állagú, puha és kiadós!

Hozzávalók:

- 1 csomag Paleolit Éléskamra fánk lisztkeverék

- 3 db M-es tojás

- 1 db tojássárgája

- 50 ml hideg víz

- kókuszolaj a sütéshez

Az olajon kívül minden hozzávalót egy tálban elkeverünk és 20 percet pihentetjük.

Kézzel formázzuk és felforrósított kókuszolajon kisütjük.

A megadott menyiségből nekem 20 db kisebb fánk lett.

Házi szederlekvárral kínáltam.

Hozzávalókat jó áron itt találtok, KATT! :)

dscn1041.JPG

Szafi Reform lángos (paleo)

dscn1030.JPG

Gyors és laktató lángos, néhány hozzávalóból. Egyszerű elkészíteni, kiadós és tényleg nagyon finom.

Én kicsit több sót tettem bele, mint a gyártó által megadott, mert mi alapból elég sósan eszünk :)

Hozzávalók:

- 200 g Szafi Reform lángos alapkeverék

- 100 ml víz

- 10 g

- 3 db M-es tojás

- 30 ml citromlé

- kókuszolaj a sütéshez

A hozzávalókat (az olaj kivételével) egy tálban kézzel összegyúrjuk, pár percet pihentetjük, formázzuk, majd felforrósított kókuszolaj pár perc alatt kisütjük.

Önállóan, főételként is megállja a helyét, de kínálhatjuk sült hús mellé is.

Hozzávalókat itt találtok jó áron :) KATT!

dscn1038.JPG

Almás torta (paleo)

dscn0962.JPG

Még egy torta, mert nem aprózzuk el, ha egyszer ünneplésre kerül a sor :)

Lisztkeverék ebben sincs, a tetején lévő csokipuding elhagyható, ha épp nincs otthon alappor hozzá.

Hozzávalók:

- 3 marék dió

- 2 marék sárgabarackmag

- 3 ek kókuszolaj

- 10 dkg mazsola

- 2 db alma

- 2 dl víz + 2 csapott ek. zselatin

- piskóta 3 tojásból

- 1 csomag Szafi Reform csokipuding

- 2 dl kókusztej

- tetszés szerinti édesítő a pudingporhoz (elhagyható)

A piskótát a szokásos módon megsütjük ezen recept alapján, kihűtjük és összecsipkedjük.

A diót és a barackmagot kétkéses aprítóban a mazsolával együtt felaprítjuk, hozzákeverjük a kókuszolajat, tortaformába (25 cm) nyomkodjuk és minimum egy órára a hűtőbe tesszük.

Az almát cikkekre vágjuk, megpároljuk és az összecsipkedett piskótához keverjük, majd a magos alapra halmozzuk és elsimítjuk. Meglocsoljuk a zselatinnal és egy órára visszatesszük a hűtőbe.

A pudingport elkeverjük a kókusztejjel (édesítőt is itt tegyük bele) és kis lángon, folyamatosan kevergetve besűrítjük.

A torta tetejére öntjük és tálalásig hűtőben tartjuk.

Hozzávalókat itt találtok, katt :)

Szülinapi kókusztorta (paleo)

dscn0932.JPG

Egyszerű paleós alapanyagokból készült az idei szülinapi tortám, most sem vittem túlzásba az extra hozzávalókat :)

Nem használtam lisztkeveréket sem hozzá :)

Hozzávalók:

- 6 db tojás

- 10 dkg kókuszliszt

- csipet szódabikarbóna

- egy korty citromlé

- 10 dkg eritrit

A töltelék:

- 2 + 1 dl víz

- 1 ek zselatin

- 2 marék mazsola

- annyi kókuszliszt, amennyit a 2 dl víz felvesz, hogy éppen morzsalékos legyen

A piskótát megsütjük a szokásos módon: a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét az eritrittel habbá verjük. Hozzáadjuk a sárgákat, beleszitáljuk a lisztet, belekeverjük a citromlevet és a szódabikarbónát, majd egy vékonyan kizsírozott formában 20 perc alatt 180 Celsius – fokon készre sütjük. Én most egy 23 cm átmérőjű szilikonos formát használtam.

Az egy dl vízben elkeverjük a zselatint és felmelegítjük.

A maradék 2 dl vízhez adjuk a kókuszlisztet és a mazsolát, legvégül a zselatint.

A piskótát kettévágjuk, megtöltjük a krémmel, rátesszük a felső lapot és fogyasztás előtt pár órára hűtőbe tesszük.

Hozzávalókat itt találtok jó áron :) Katt!

dscn0944.JPG

Paleolit Éléskamra valódi barna kenyér (paleo)

dscn0812.JPG

Az egyik legegyszerűbben elkészíthető kenyér, amivel mostanában találkoztam, hiszen a lisztkeveréken kívül csupán víz kell hozzá (meg némi só, aki kicsit sósabban szereti a péksüteményeket).

Hozzávalók:

- 1 csomag Paleolit Éléskamra valódi barna kenyér keverék

- 260 ml víz

- ízlés szerint

A lisztkeveréket egy tálba öntjük, hozzáadjuk a vizet és a sót, alaposan elkeverjük, majd kicsit pihetetjük.

Ezután kézzel átgyúrjuk és tetszőleges formára igazítjuk.

Szilikonlappal bélelt tepsibe tesszük, a tetejét bevagdossuk és 20 percig 200 Celsius – fokon sütjük.

További 40 percig 180 Celsius – fokra mérsékelt sütőben készre sütjük.

Kihűtve szeleteljük!! Ez nagyon fontos :)

Hozzávalókat itt találtok jó áron, gyors szállítással :)

Mákos - almás gyors süti (paleo)

dscn0819.JPG

Csipetfalat blogján jött velem szembe ez a szuper recept, amit Paleonitának köszönhetünk. Én most egy egyszerűbb változatát készítettem el, időtakarékosság céljából :)

Hozzávalók:

- 4 db alma

- 4 db M-es tojás

- 2 ek eritrit (elhagyható)

- 10 dkg darált mák

- 3 ek gesztenyeliszt

- csipet fahéj

- csipet vanília

Az almákat meghámozzuk, apróra kockázzuk és egy 20 cm átmérőjű szilikonos formába tesszük.

Három tojást egy tálba ütünk, beleszórjuk a lisztet, a mákot, a fűszereket és az édesítőt.

Egy tojás fehérjéjét habbá verünk, a sárgáját a lisztes masszába tesszük és az egészet elkeverjük, végül a felvert habot is óvatosan beleforgatjuk.

A sütőt előmelegítjük 180 Celsius – fokra.

A masszát az almakockákra öntjük, megvárjuk míg leülepszik és 30 percre a forró sütőbe toljuk.

Kifordítjuk a formából és hűtve kínáljuk.

Hozzávalókat ide kattintva találtok :)

dscn0820.JPG

 

Cukkinis lángos (paleo)

dscn0790.JPG

Lisztkeverék nélkül készítettem ezt a lángosra hasonlító kenyérpótlót, ami néhanapján Nálunk önálló uzsonnaként is megállja a helyét.

Hozzávalók:

- 1 db kisebb cukkini

- 4 ek tápióka keményítő

- 4 ek bambuszrost liszt

- 2 ek szezámmagliszt

- 1 csapott ek

- sütéshez kókuszolaj vagy állati zsír

A cukkinit kétkéses aprítóban ledaráljuk, majd botmixerrel pépesítjük, hozzáadjuk a liszteket és a sót.

Alaposan összegyúrjuk és negyed órát pihentetjük, hogy a lisztek felvegyék a folyadékot. Ha túl híg a massza, bambuszrostot tegyünk még hozzá!

Kézzel vagy kanállal ellapogatjuk és kevés forró zsíron, kis lángon mindkét oldalát pirosra sütjük.

Hozzávalókat itt találtok jó áron, gyors szállítással! :)

Bababarát gyümölcskenyér (paleo)

dscn0755.JPG

Ezt az egyszerű piskótát adhatjátok az egy év feletti babáknak, de vendégvárónak is tökéletes, hiszen hamar elkészíthető, és semmi extra hozzávalót nem igényel.

Hozzávalók:

- 4 db tojás

- csipet szódabikarbóna

- pár csepp citromlé

- 6 púpos ek. gesztenyeliszt

- 1 ek kókuszolaj

- gyümölcs

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a szódabikarbónával kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a kókuszolajjal és a citromlével, majd a felvert habhoz adjuk, amibe beleszitáljuk a lisztet is.

A masszát szilikonformába öntjük, gazdagon megpakoljuk gyümölccsel és 190 Celsius – fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.

Kihűtjük és tetszés szerint lekvárral, vagy porított édesítővel kínáljuk.

Hozzávalókat ide kattintva tudok jó áron beszerezni :)

dscn0753.JPG

Banános babatorta (paleo)

dscn0613.JPG

Tökéletes választás az első (meg a sokadig) szülinapra :) Abszolút bababarát édesség, természetesen 100% paleo hozzávalókból!

Hozzávalók:

- 3 db tojás

- 5 ek gesztenyeliszt

- 1 ek kókuszolaj

- csipet szódabikarbóna

- pár csepp citromlé

Krém:

- 3 db banán

- 5 db friss datolya (héj és mag nélkül)

- 1 egész alma, megpárolva

- 2 ek kókuszolaj

- annyi kókuszliszt, hogy a massza ne folyjon

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon megsütjük a piskótát: a fehérjét felverjük, a többi hozzávalót kézi habverővel egyneműre dolgozzuk, majd egy szilikonos lapát segítségével óvatosan a habhoz forgatjuk.

20 cm átmérőjű szilikonos formába öntjük és 180 Celsius – fokon kb 20 perc alatt készre sütjük (tűpróba!) és kihűtjük.

A krém hozzávalóit botmixerrel pépesítjük, a piskótára simítjuk és hűtőbe tesszük dermedni.

Alapanyagokat jó áron ide kattintva tudtok beszerezni :)

dscn0626.JPG

Paleolit Éléskamra tojásmentes szezámos golyók (paleo)

dscn0468.JPG

Tojásmentes, 100% paleo pogácsa!

Hozzávalók:

- 1 csomag Paleolit Éléskamra sós nyújtható lisztkeverék

- 150 ml langyos víz

- 60 g folyékony kókuszolaj

Az összes hozzávalót egy tálba öntjük, kézzel homogénre gyúrjuk és 30 percet pihentetjük.

Bambuszrost lisztes kézzel apró golyókat formázunk a masszából, szezámmagba mártjuk őket és egy szilikonlappal bélelt tepsibe pakolgatjuk.

190 Celsius - fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.

Másnapra sem ereszkedik meg, tökéletes vendégváró, de kínálhatjuk töpörtyű, házi kolbász vagy mindenmentes felvágott mellé.

Hozzávalókat itt találtok: KATT!